Как да си купим парфюм онлайн без дори да го помиришем?

OnlineParfumi.BG Как да си купим парфюм онлайн без дори да го помиришем

Ние сме големи почитатели на онлайн пазаруването. Не само че можем да си поръчаме чисто ново червило или дори плодове и зеленчуци, докато си лежим в леглото по пижама, ако се наложи, но и можем да избегнем тълпите и бутаницата в магазините и да разглеждаме толкова дълго, колкото си искаме. Единственият недостатък? Понякога получаваме продукта просто, за да разберем, че не е точно това, което сме очаквали и това важи особено за ароматите. В края на краищата може да е трудно да изберем правилния парфюм онлайн, без да сме го помирисали.

За да Ви помогнем да рационализирате процеса на закупуване на парфюми онлайн, нашите експерти по ароматите подготвиха за Вас следните съвети:

1 – НАПРАВЕТЕ СИ ПРОУЧВАНЕ

Внимавайте с парфюмите с подозрително ниски цени, казват експертите. Ако поръчате от сайт с лоша репутация, може да се окажете с наистина лош и фалшив парфюм. Проверете отзивите на клиентите и дали в сайта присъства информация за фирмата, чиято собственост е – Име, ЕИК, Адрес и т.н., за да се уверите, че сайтът, от който поръчвате, е легитимен. За да получите по-добра представа за това как другите хора харесват въпросния парфюм, потърсете дали той е бил отразяван от блогъри или новинарски издания. Техният опит може да ви помогне да вземете решение. Не забравяйте да обърнете внимание и на правилата за връщане, за да сте сигурни, че ще можете да върнете продукта, ако той не Ви допадне.

2 – ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ НА ОПИСАНИЕТО

Обърнете внимание на описанията на парфюмите: Оказва се, че описанията на парфюмите в уебсайтовете определено не са фалшиви. Ароматите всъщност трябва да се описват с нещо, което предизвиква някаква емоция – казват експертите. По този начин ще разберете дали този тип аромат съответства на вашата личност и начин на живот.

„Ако сте светъл и слънчев човек, няма да искате нещо тежко и пресилено“, казват те. Затова потърсете описания, които наистина ви допадат и звучат така, сякаш съответстват както на личността ви, така и на начина ви на живот.

3 – ПОЗНАЙТЕ НОТКИТЕ

В описанието на всеки парфюм онлайн със сигурност ще видите думата „нотки“ (връхни нотки, средни, базови). Въпреки че те могат да бъдат разделени на седем различни групи, експертите ни разделят различните нотки на четири основни теми или семейства: свежи, цветни (флорални), дървесни и ориенталски. Да знаете коя тема ви подхожда най-много може да ви помогне да изберете правилния парфюм.

Считайте това за свое ръководство:

Свежи: Това семейство се състои от прости, елегантни и чисти нотки – цитрусови, зелени и органични (представете си свеж въздух след дъжд, летен бриз и т.н.). Изберете парфюм със свежи нотки, ако търсите нещо открито и младежко.

Цветни (Флорални): В това семейство ще откриете нотки на рози, лилии и жасмин, и това са само някои от тях. Ще откриете и флорални смеси, като плодово-цветен (който ще има нотки на ягоди, нар или гуава, например) и флорално-ориенталски (който ще имат нотки на подправки като ванилия, индийско орехче и канела). Ще имате доста голям избор, когато става въпрос за флорални аромати. В тази категория ще намерите както меки и фини аромати, така и смели и екзотични. Това семейство аромати е най-подходящо за изключително женствените момичета.

Дървесни: Дървесните аромати са идеални за тези, които обичат да са едновременно на открито и изтънчени, а ароматите от тази група напомнят за природата, казват експертите ни. В тази категория ще откриете нотки на сандалово дърво, бреза и кедър, макар и това да са само някои от тях. Дървесните нотки често се използват и в мъжките парфюми, така че помислете за тях, ако ви се налага да пръскате (и да харесвате) одеколона на гаджето си.

Ориенталски: Ароматите от това семейство не са за хора със слаби сърца. Те са големи и смели и са идеални за хора с чувствен и вълнуващ характер. В тази категория ще откриете нотки на ванилия, мускус, индийско орехче, кориандър и много други.

OnlineParfumi.BG е единственият магазин за парфюми онлайн, който предлага опцията да търсите парфюм по ароматни нотки.

Безплатна доставка за поръчки над 100 лв. до офис на Спиди.