Как да изберем парфюм според химията на тялото си?

OnlineParfumi.BG Как да изберем парфюм според химията на тялото ни

Тайната в избора на правилен парфюм не се крие в това колко рекламиран е той. Това е изкуство, което има своите особености!

Всъщност изкуството да се носи парфюм е много лично. Да харесвате даден аромат на някой друг, да го харесвате на себе си и да го харесвате, когато сте в магазина и го пръскате на хартийката – не означава, че парфюмът на приятеля или приятелката ви ще бъде идеален за вас, че вашият парфюм е приятен за носа на друг човек или че ако вземете парфюма от магазина и го пръснете вкъщи, той ще подейства според очакванията.

Объркани ли сте вече?

OnlineParfumi.BG Как да изберем парфюм според химията на тялото ни 2 e1649233714709

Може би сте забелязали, че преди няколко години не сте се насищали на определен парфюм, но сега, когато го носите, той просто не ухае … както очаквате. Или може би в някои дни парфюмът ви е по-силен, отколкото в други. Но какво се случва? Защо парфюмите сякаш се променят от време на време и от човек на човек?

Отговорът се крие в химията на тялото – уникалната и индивидуална структура на телесните флуиди на човека.

Всъщност химичният състав на тялото ви има голямо влияние върху аромата. И за да изберете перфектния парфюм, трябва да разберете различните части на химията на тялото си и как да тествате различните парфюми за нея.

И така, как да изберете подходящия парфюм за химическия състав на тялото си?

Всъщност това е много простичко, но изисква малко търпение. Химията на тялото ви, топлината, потта и дори бактериите по кожата ви играят важна роля, която влияе върху начина, по който парфюмът се разпръсква от него. Това също така оказва значително влияние върху продължителността на носене на парфюма върху вас, както и върху специфичните нотки, които се излъчват от аромата при контакт с кожата ви. Вечно променящи се, гореспоменатите фактори могат да варират при различните хора от година на година.

Ето и няколко фактора, които трябва да вземете под внимание, когато се чудите как даден парфюм пасва или не с уникалната химия на тялото ви.

Вземете предвид следните фактори:

1 – ТИП НА КОЖАТА

OnlineParfumi.BG Как да изберем парфюм според химията на тялото ни 3

На първо място най-важното нещо, което влияе на това как ухае даден парфюм, е типът на кожата ви. И има едно просто правило, което трябва да следвате: суха ли е кожата ви или мазна? Колкото по-омазнена е кожата ви, толкова по-малко парфюм ви е необходим, за да бъде ароматът въздействащ, и толкова по-дълго ще се задържи.

А – Мазна Кожа

Мастните жлези (микроскопични екзокринни жлези в кожата) отделят себум, който чрез космените фоликули достига до повърхността на кожата. Начинът ни на хранене, начинът на живот, нивата на стрес – всички тези неща влияят върху мириса на тези „мазнини“. Когато те се смесят с потта ни и парфюма ни, не се знае какъв ще бъде резултатът. Така че, ако имате по-омазнена кожа, тялото ви ще създава по-отчетлива миризма и ароматът ви ще се смесва повече с парфюма и „крайният аромат“ може далеч да се различава от аромата на „хартийката в магазин“.

Б – Суха Кожа

Сухата кожа задържа молекулите на ароматите в порите си, което води до по-чист аромат. От друга страна върху сухата кожа ароматите се изпаряват изключително бързо, което води до бързо притъпяване на аромата. Маслото е една от съставките на парфюма, която му помага да се задържи и ако кожата ви пропуска масло (попива лесно кремове и други мазила), то парфюмът ще има по-малко аромат и трайност.

2 – pH

OnlineParfumi.BG Как да изберем парфюм според химията на тялото ни 5

Всеки от нас има естествено рН на кожата. Най-общо казано ако рН на кожата ви не е в норма тя няма да абсорбира аромата така добре, както когато е балансирано. В идеалния случай кожата ви е леко „кисела“. Ако кожата ви е суха, овлажнете я добре, преди да използвате каквото и да е „химия“. Изглежда, че влагата е КЛЮЧЪТ, който помага на парфюма да остане по-дълго и да действа според очакванията.

3 – ТЕЛЕСНА ТЕМПЕРАТУРА

Топлината на тялото ви също е фактор, с който трябва да се съобразявате. По-високата основна телесна температура означава, че ефектът от парфюма ще бъде по-концентриран, и обратното. Така че в топлите дни или в дните, когато кръвта ви кипи, парфюмът ви може да мирише по-интензивно.

4 – ПРОБА / ГРЕШКА

Точно както при роклите, обувките и т.н. – няма две еднакви „усещания“ за стил и вкус, както и няма два еднакви носа. Вие може да смятате, че ухаете чудесно, но другите може да не се радват на уникалната комбинация от естествените масла на кожата ви и избрания от Вас парфюм. Отново повтаряме, че няма парфюм, който да е подходящ за всички. В носовете ни има повече от 400 обонятелни рецептора и няма два носа, които да са „програмирани“ еднакво. Ключът е да намерите парфюм, който да накара хората често да ви казват колко прекрасно ухаете. И не винаги най-рекламираният и най-скъп парфюм и подходящ за Вас!

КАК ДА ИЗБЕРЕМ ПРАВИЛНО ПАРФЮМ СПОРЕД НОТКИТЕ?

Сега идва забавната част! Изборът на парфюм и „ето как да го направите“.

Напръскайте различни парфюми във въздуха или върху хартийка, за да усетите горните им нотки. Ако ви харесва определена връхна нотка, сложете малко на китката си и го помиришете отново след 20 минути (така ще получите средната нотка). Ако ви хареса основната нотка, когато я помиришете час по-късно, тогава си купете парфюма. Когато тествате, не бързайте. Не бързайте и си позволете да опознаете парфюма, преди да го купите.

Телата ни произвеждат свой собствен аромат. Начинът, по който този аромат – продуктът на уникалната химия на тялото ни – взаимодейства с парфюмите, които носим, определя дали ароматът ще бъде „пламтящ пожар“, или ще се провали. Трябва химията на тялото Ви да работи във ваша полза!

Безплатна доставка за поръчки над 100 лв. до офис на Спиди.